Skip to Content
Ved Åtangen ved utløpet av Fjellelva er det en fott rasteplass
Fakta Sjusjøen - Rømåssetra

Start/ sluttpunkt: Kiwi-bygget, Sjusjøen sentrum, ca 21 km fra Lillehammer, flere bussavganger daglig fra Lillehammer
Distanse: 11,5 km
Samlet stigning: 165 hm
Underlag: grus
Vanskelighetsgrad: lett
Biltrafikk: ingen på østsiden av Sjusjøen, litt på siste strekning til Rømåssetra.

Rømåssetra

Utfordring: Kan være mange turgåere underveis – vis hensyn.

Opptur: En fin måte å starte utforskingen av Sjusjøen-området på sykkel, er å ta turen til Rømåssetra, med beliggenhet bare to kilometer sørøst for sjøen. Fra starten er det bare rundt hundre meter før man tar inn på turveien østover, som går langs nordsiden av sjøen. Denne snor seg dels langs sjøen, dels gjennom skogen eller over myrer. Rett før man krysser Fjell-elva, kan man ta en kort avstikker til en rastebu/rasteplass nede ved sjøen ved Åtangen.
Et lignende sted der det kan være naturlig med en stopp finner du rett ved turveien ved Ljørkoia, på sørøstsiden av Sjusjøen.
Rømåssetra ligger idyllisk til med fin utsikt og har servering av rømmegrøt, kringle, vafler med mere. Det er også høner og kyllinger å se på, i sommersesongen også ponniriding.

En alternativ retur går på grusveien gjennom hyttefeltet på sørsiden av Sjusjøen bort til fylkesveien, og følge sykkelvei langs denne en kilometer tilbake til utgangspunktet, da passerer man “trivselplassen”, en bade/lekeplass på vestsiden av Sjusjøen.

Strølen vei på østsiden av Sjusjøen

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Trykk “Send to Device” for å laste ned til smarttelefon eller gps.

Annonse
Back to top