Skip to Content
Gresskledt kjerrrevei på vei ned fra Gjestebodsåsen
Fakta runde via Gjestebodsåsen

Start/ sluttpunkt: Kiwibygget, Sjusjøen sentrum
Distanse: 26 km
Samlet stigning: 550 hm
Underlag: 25 % asfalt, 65 % grusvei, 10 % kjerrevei
Vanskelighetsgrad: middels til noe krevende
Sykkel med støtdemper er en fordel
Biltrafikk: noe langs Fv216 ned til avkjøringen mot Natrudstilen (ca 4 km)

Mellom Kopnaglen og Gjestebodsåsen seter er det fin og lett grusvei

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Utfordring: En tur som har flere merkbare stigninger, der den fra fylkesveien mot Natrudstilen (ca 100 høydemeter), og den fra Finnøla-elva mot Kopnaglen (250 høydemeter) er de lengste.
Over Gjestbodsåsen er det de første hundre meterne sti, som går over til å bli en kjerrevei, og denne er lite krevende å sykle.
Grunnet alle stigningene passer denne runden for sykkelvante barn fra 11-12 års alder.

Opptur: En runde som går gjennom både tette hytteområder, men også mye i ganske uberørt natur. Fra hyttebyen og alpinanlegget ved Natrudstilen endrer omgivelsene seg brått når man tar til høyre ved Eftasmyra nedover den lange bakken til Finnøla. Herfra ser man knapt en hytte før man etter 15 kilometer er oppe på Kuåsen. Siden vi sykler på blindvei fra Finnøla, er det lite eller ingen biltrafikk oppover mot Moste og Midtfjellet, og etter hvert som vi stiger viker granskogen for åpnere fjellterreng.
Etter at man tar av fra veien ved Gjestebodsås seter, er det et kort parti der man kanskje må trille sykkele, før det blir lett og morsom sykling på dels gresskledt kjerrevei over selve Gjestbodsåsen. Litt klopping over myrene, før vi passerer den skakke og artige «Luddenhytta» ved Kuåsen (se egen tur dit fra Storåsen). Etter en siste motbakke til Storåsen, er det trilling to kilometer ned til utgangspunktet ved Sjusjøen.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top