Skip to Content
Faktaboks
Faktaboks

Start/ sluttpunkt: Grorud stasjon, T-banen linje 3
Distanse: 5 km
Samlet stigning: 100 hm
Underlag: asfalt og grusvei av litt varierende kvalitet
Vanskelighetsgrad: lett til middels
Biltrafikk: litt trafikk i Bergensveien, første og siste kilometer, her kan man sykle på fortau.
Alder: fra 9-10 år

Utfordring
Turen starter med en lang slak motbakke, og stiger omtrent 80 meter på halvannen kilometer. Barnesykkel med minst sju gir er en fordel.

Opptur
Steinbruvann er et av de mest tilgjengelige i Lillomarka og turen rundt er fin både på sykkel og til fots. Det er badebrygger flere steder ved innsjøen, og toaletter både ved sørenden og på vestsiden. Bade kan man også i den mindre Badedammen, kun er par hundre meter sør for Steinbruvann.
Steinbruvann er et bra sted for korte vandringer, og det er stier mot både Stokkvann, Romstjern og utsiktstårnet på Røverkollen (401 moh.)
Lillomarka er generelt temmelig kupert, men om man ønsker en liten forlengelse av turen, er det kun to kilometer med ganske lett sykling videre til Romstjern.

Enklere runde
Om man ønsker å unngå mesteparten av motbakkene, kan man kjøre og parkere ved Badeammen, da blir turen kun tre kilometer lang.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top