Skip to Content
Alle foto: Øyvind Wold
Faktaboks Jeløya rundt

Fylke: Østfold
Start/ sluttpunkt: Moss stasjon
Distanse: 25 km
Samlet stigning: 380 hm
Underlag: asfalt og litt grus
Vanskelighetsgrad: middels krevende
Biltrafikk: noe biltrafikk de første par kilometerne fra Jeløybrua, ellers generelt lite
Utfordring: traseen er generelt noe kupert, passer best for sykkelvante barn fra 11-12 år

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Opptur: Jeløya er såpass stor at det blir en variert tur om man skal sykle rundt øya. Fra østsiden ser man Mossesundet og bebyggelsen mellom Moss og Kambo, mens men fra vestsiden har formidabel utsikt over Oslofjorden. Fra Jeløybrua og noen kilometer vestover er bebyggelsen tett, men dette endrer seg når man sykler litt nordover. Her er det mye mer kupert enn på sørsiden og man sykler gjennom skogholt, hytteområder og smågrender. Man passerer naturreservater og avstikkere til flere mindre badestrender.
Fra Rambergbukta stiger veien hundre meter til Rambergåsen, som også gir rundens beste utsikt. I sør er det servering og vekslende kunstutstillinger ved Rød gård og Alby gård med Galleri F15. Store strender, smale turveier og attraktive friområder ved Breibukta og Reierbukta. Fra Breibukta er det kun en snau kilometer å gå gjennom skogen til Rødsåsen (70 moh) som også har fin utsikt.

Forlengelse: helt i nord er det en avstikker på et pr kilometer ut til Kolabotn og naturreservatet ved Bevøsundet.

 

Annonse
Back to top