Skip to Content
Se fullstendig kart nederst i saken
Fakta om turen

Startsted: Sukkersletta ved sørenden av Strandveien
Lengde: 9 kilometer
Vanskelighetsgrad: familievennlig, lett
Underlag: asfalt, grus
Type tur: dagstur
Må oppleves underveis: Mange badeplasser - for eksempel Sukkersletta, Rekkeviksbukta, Gon eller Sandvika. Koselig kafé på Seilerhytta.
Omgivelser: Kystnært, delvis i umiddelbar nærhet til havet; jordbrukslandskap, lett løvskog og noe tettstedsbebyggelse.
Trafikk: Rolig trafikk, gang- og sykkelvei og turveier.

Turen starter på Sukkersletta, som ligger ved det søndre neset på Steinsnes, nedenfor småøyene Røver’n, Sover’n, Slåpeholmen og Makrellholmen. Larvik kommune har i de siste par årene ryddet og rustet opp denne idylliske plassen blant annet ved hjelp av midler fra steinindustrien. På den flotte sletta ligger alt til rette for bading, lek, picnic o.s.v.Fra Sukkersletta følger vi Strandveien, og ser snart på høyre hånd fiskerhavna i Hølen, tidligere verftsområde og seilskutehavn.

Ved Hølen båthavn står det på grassletta mellom veien og båthavna en harpun fra hvalfangsttida. Rekkeviksgate består av hvitmalte, koselige hus med utsikt til båthavna.

Rekkeviksbukta er offentlig friareal og et av de beste badestedene langs østsiden av Larviksfjorden. Her finner vi minnesmerket for polarskipet ”Fram”, som ble sjøsatt her ved Colin Archers skipsverft i oktober 1892.

Steinene markerer omrisset av skuta slik den sto på beddingen. Tett ved sørsiden av stranda ble det i 1914 gravd ut et skjelett av en hval fra istiden. Den kan i dag sees i Hvalfangstmuseet i Sandefjord.

Turen går gjennom camping- og hytteområdet på Gon. Fra kiosken skal vi sykle til venstre langs utkanten av campingplassen og kommer gjennom boligområdet på Gon.

Når vi etter en stund kommer ut på Ødegårdsveien kan vi sykle ned til Seilerhytta, ei kro som eies av Larvik seilforening. Her kan vi kjøpe mat og forfriskninger. Området er en familievennlig perle ved Viksfjorden, med grønne plener og flotte muligheter for bad, lek og picnic.

Turen går tilbake på Ødegårdsveien og videre til venstre på Kaupangveien med sykkelvei. Vi følger denne til Østre Halsen, hvor vi via småveier kommer inn på området til Østre Halsen skole, nå fra nordsida. Her sykler vi igjennom skolegården og ser nå igjen sjøen ved Hølen båthavn.

Når vi har passert bakken ut av skoleområdet, sykler vi til høyre og er tilbake på Iver Hesselbergs vei. Herfra fortsetter vi til Sukkersletta der vi startet turen.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top