Skip to Content
Alle foto: Øyvind Wold
Tønsberg til Hvasser via Tjøme
Tønsberg til Hvasser via Tjøme

Fylke: Vestfold
Start/ sluttpunkt: Tønsberg stasjon/Sandøsund tettsted på Hvasser
Bussrute daglig mellom Tønsberg og Hvasser
Distanse: 28 km
Samlet stigning: 290 hm
Underlag: asfalt
Vanskelighetsgrad: svært lett
Biltrafikk: en del trafikk langs fylkesveien fra Tønsberg, blir mindre lenger sørover. Fortau eller sykkelfelt ved hele hovedveien, unntatt et par kilometer på Brøtsø. Ønsker du en vei med mindre biltrafikk på Tjøme anbefales den østre veien via Kråkere og Grimstad til Ormelet.
Utfordring: småbratt opp til Vrengen bru og brua fra Ormelet til Brøtsø.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Denne turen går gjennom en av de mest populære ferie- og hytteområdene i Norge. Generelt lettsyklet tur gjennom kulturlandskap, skogholt og smågrender, forbi diverse berg og koller. Underveis er det utsikt til havet, marinaer, nyere og eldre hytter, gårdsbruk, dyr på beite, etc. Flere kafeer /spisemuligheter passeres på veien sørover. Skiltet sykkelrute utover, ruta for det meste ved siden av fylkesveien.

Ute på Hvasser er det korte avstikkere til flere virkelig fine badeplasser med mye svaberg og små viker. Ikke minst Lille-Skagen en kilometer nord for Sandøsund, og friområdet helt sør på Hvasser. Her ligger også Mølen, med turstier og en ur med klipper og gigantiske steiner, morsomt sted å leke og klatre. I dette området kan man også sykle opp på Tjønneberget. Selv om det bare er førtito meter høyt, er utsikten veldig bra.

Øya Hvasser er såpass liten, at man rekker å sykle stort alle veiene her på en dag, selv i rolig ferietempo. Om man gjør dette til en helgetur, kan man eventuelt bruke en dag på å sykle ut til Verdens Ende (12 km) og utforske de enda større svabergene ved Færder nasjonalpark.

 

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights