Skip to Content
svært barnevennlig inn i Jyltingsmarka, som ligger sør for Femundsmarka

Tur i “mini-Femundsmarka” Lillebo-Glensjøen t/r

Like øst for tettstedet Drevsjø kan man legge ut på en trivelig og trygg sykkeltur i Jyltingsmarka. Det er et snilt og udramatisk terreng uten harde bakker. Ved Glensjøen er det laget en trivelig rasteplass.

Gapahuken ved Glensjøen Foto: Jan Nordvålen
Fakta Lillebo - Glensjøen

Fylke: Hedmark
Start/ sluttpunkt: grenda Lillebo v/ Fv218 i nord-Hedmark, sju kilometer øst for tettstedet Drevsjø
Distanse: 22 km
Samlet stigning: 190 hm
Underlag: grusvei
Vanskelighetsgrad: svært lett
Biltrafikk: liten/ ingen
Aktuell link: femundengerdal.no

Utfordring: Ingen verdt å nevne

Opptur: Rett nord for Drevsjø og Fv218, finner man Jyltingsmarka, som på mange måter er liten utgave av Femundsmarka. Her er det gode fiskemuligheter, furuskog, myrer, en rekke innsjøer, og enkelte topper som strekker seg over tregrensa. Ved å starte fra grenda Lillebo på nordsiden av Vurrusjøen, kommer man rett inn på et nett med grusveier som har minimalt med biltrafikk. Turen til innsjøen Glen har ingen krevende stigninger, høyden underveis varierer bare mellom 680 og 720 meter over havet. Glen kan være et aktuelt turmål, for her finnes fiskeplass med universell utforming, foruten gapahuk, bålplass, brygge og toalett.

Mulig forlengelse av turen: for barn fra rundt 12 års alder kan man vurdere å lage en dobbelt så lang tur ved å fortsette gjennom marka til man kommer til asfaltveien øst for Sorken. Mellom Sorken og Femundtunet sykler man stort sett langs Femunden med flott utsyn vestover. Mellom Femundtunet og Drevsjø/Lillebo er det fylkesvei med beskjeden trafikk. Denne runden er fire mil totalt, og hele turen er lettsyklet.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Trykk “Send to Device” over kartet for å laste ned til smarttelefon eller gps.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top