Skip to Content
Alle foto: Øyvind Wold
Tur langs Gjevillvannet
Tur langs Gjevillvannet

Fylke: Sør-Trøndelag
Start/ sluttpunkt: Oset, to km nord for Festa v/Fv70, vest for Oppdal sentrum
Distanse: 20 km
Samlet stigning: 270 hm
Underlag: grus
Vanskelighetsgrad: lett til middels
Biltrafikk: en del på fine sommerdager
Utfordring: veien stiger drøyt hundre meter opp til Grøtsetra, litt tungt om en har med sykkelhenger. Stranda trekker masse folk, og om man ønsker å unngå en del av biltrafikken, lønner det seg å starte sykkelturen tidlig.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Opptur: Denne turen går inn til det som kanskje er Innlands-Norges lengste og fineste sandstrand, den mer enn én kilometer lange Raudøra, på nordsiden av Gjevillvatnet. På fine sommerdager er det det hundrevis av besøkende her, ikke minst barnefamilier som vil benytte de gode bademulighetene.
Sykkelturen går gjennom skog og forbi setre og beitemark, og gir storslagen utsikt over vannet og de bratte fjellene rundt, ikke minst det bratte Okla (1580 moh), som ligger på sørsiden av Gjevillvannet. Det er ikke tilfeldig at det selges masse postkort med motiver fra denne veien. Når man har kommer seg opp til Grøtsetra, etter seks kilometer, er det nesten bare utforbakker til Raudøra.
Den betjente og flotte Gjevillvasshytta, ligger bare noen få meter unna vår rute, i krysset like før vi kommer ned til vannet.  Mere info om Gjevillvasshytta: 

Forlengelse: turen blir en halv mil lenger hver vei, og får mer stigning, om man starter fra Vognill v/Fv70, og sykler til Gjevillvannet via Dørreselva og Sessåkermyra.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights