Skip to Content
Fra Ulvøya
Fakta om turen

Startsted: Jernbanetorget
Lengde: 6 kilometer hver vei
Vanskelighetsgrad: lett
Underlag: asfalt
Trafikk: Her sykler man på separat sykkelvei eller bredt fortau nesten hele veien.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

I motsetning til flere andre bade-plasser langs E18 rett sør for bysentrum ligger badeplassen på Ulvøya nesten syv hundre meter fra Europaveien. Bilstøyen blir derfor ikke så påtrengende.

I den lille oversiktlige vika, kalt Sydstranda, har man om sommeren enkle fasiliteter som kiosk, toaletter, dusj, drikkevann, stupetårn og sklie.

Det er lett å tro at det er skummelt å sykle langs E18. I virkeligheten er sykkelveien her stort sett bred og svært trygg, her kan man ta med barn på sykkel.

Fra Jernbanetorget er det bare et par hundre meter til fin sykkelvei i Operagata, som følges østover. Ved Middelalderparken følges sykkelveien sørover langs Kong Håkon Vs gate, senere langs E18. Fra Ulvøybrua er det bare én kilometer til Sydstranda.

En svært lettsyklet tur, nesten helt uten motbakker. Underveis er det utsikt til Bjørvika, Operaen, båttrafikk, havneanlegg, boligutbyggingen på Sørenga og til skjærgården i indre Oslofjord.

Det er mye trafikk ved siden av sykkelveien på hverdagene, men langt roligere og triveligere for eksempel en lørdag morgen eller kveld.

NB: Både bilveier, sykkelveier og skilting i Bjørvika er i stadig endring på grunn av store byggearbeider i området. Følg med på skilting!

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights