Skip to Content
Dagstur

Utsiktstur på Hedmarksvidda: Gåsbu – Brumundsetra t/r

Fra Gåsbu kan du sykle i slake motbakker opp til Brumundsetra. Det er en tur med en del stigning, men uten store anstrengelser. Vil du ha enda bedre utsyn, sykler du en ekstra kilometer vestover og oppover, til like sør for Brumundkampen, der det er kun noen få minutter å gå helt til toppen.

Turen preges av gode og brede grusveier
Faktaboks Gåsbu - Brumundseter

Fylke: Hedmark
Start/ sluttpunkt: Gåsbu, oppkjøring fra Brumunddal, Hamar eller Løten
Distanse: 32 km
Samlet stigning: 400 hm
Underlag: grus
Vanskelighetsgrad: middels
Biltrafikk: sværtlite
Aktuell nettside: facebook.com/fjellhandleriet

Utsikt ved Brumundsetra

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Utfordring: Slak stigning første tre kilometer, og litt brattere (3 – 4 %) siste to kilometer til Brumundsetra. Turen kan passe for barn fra 10-12 år.

Opptur: Denne turen er en ganske snill «topptur» i vestlige partiene av den store og fredelige Hedmarksvidda. Utgangspunktet Gåsbu er et serveringssted og hytteområde i Vangsåsen i Hamar kommune. Vi sykler nesten bilfrie og lettkuperte veier gjennom ganske urørt fjellskog, med myrer og enkelte innsjøer.
Turen starter med noen slake motbakker før det blir ganske lett sykling fra Stormyra mot St. Olav og Kveåsjøen. Oppe ved Brumundsetra åpner utsikten seg, men blir mye bedre om man ta den korte fotturen, under en kilometer, på merket sti opp til Brumundkampen, 826 moh. Herfra ser man helt til Jotunheimen. På toppen står en gammel brannvakthytte, som er åpen for turfolk.

Mer krevende variant
Ønsker du et element av terrengsykling på til Gåsbu, foreslår vi å ta veien som går sørover fra St. Olav, mellom Yksenåsen og Stenfjellhytta. Den har partier med ganske dårlig veikvalitet, så det er best å bruke terrengsykkel.

Fjellhandleriet Gåsbu har friluftsbutikk, servering og salg av lokale matvarer.

Mulig forlengelse av turen: Fra Brumundsetra er det omtrent seks kilometer med mye nedoverbakke, videre nordover til den ubetjente turisthytta Sandfløten.
Er man på fleredagers-tur, er det heller ikke langt nordover før man kommer ned i Åstdalen. Her det svært lettsyklet et godt stykke oppover langs elva, til for eksempel Åkersetra (med ubetjent turisthytte), Kvarstadsetra eller Øvre Åstbrua.

 

Annonse
Back to top