Skip to Content
Vannen rundt
Vannen rundt er en fin tur med litt større barn, eller en terrengvennlig sykkelhenger.
Faktaboks Vannen rundt
Vannen rundt

Fylke: Buskerud
Start sluttpunkt: Gravset P-plass ved Lykkjavegen, 9 km fra Hemsedal, eller Hestanåne P-plass, tre kilometer lenger østover på Lykkjavegen
Distanse: 20 km
Samlet stigning: 380 hm
Underlag: asfalt, grus og noe kjerrevei
Vanskelighetsgrad: lett til middels
Biltrafikk: noe på veien mellom Storevann og Jodokk, ellers lite,
Utfordring: dårlig vei et stykke på fire kilometer på østsiden av Vannen, barn bør ha gir på sykkelen og minst hjulstørrelse 24 tommer for at det ikke skal bli for tungvint å sykle her.
Slake motbakker fra Bekkestad, veien stiger snaut to hundre meter.

For utvidet funksjonalitet som f.eks å laste ned koordinater i GPX eller KML, må du åpne kartet. Klikk på kartet for å komme videre til kartleverandørens nettside.

Denne turen går mye utenom allfarvei i traktene mellom Hemsedal og Golsfjellet. Mer enn halve runden går på fin asfaltvei, men den har også litt krydder i form av innslag av lett terrengsykling på stort sett bilfri vei fra Huso og rundt østsiden av Vannen.

Mulig å leie storhytter ved eventyrgården Huso som er en Herregård omkranset av et vakkert Hallingtun. Mellom Jodokk og Eikregardane sykler man høyt opp i åssiden med fin utsikt over Hemsdalen, fra østsiden av Vannen er det utsikt til Skogshorn.

Forlengelse: turen kan lett gjøres noen få kilometer lenger ved å ta med en ekstra sløyfe via Mørkevollen og Blømeslettene nordøst for Vannen. Da kommer man opp i nesten tusen meters høyde.

 

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top