Skip to Content
Første bedrift med toppscore

Fikk gull i ny sertifiseringsordning

Avantor er først ut fra det private næringslivet til å bli sertifisert som en Sykkelvennlig arbeidsplass, og de fikk toppscore. Dette er en sertifisering hvor arbeidsplasser kan få rådgivning og bli sertifisert for sin tilrettelegging for syklister.


– Det blir definitivt en bedre start på dagen når jeg sykler til jobb enn når jeg kjører bil, sier Avantors adm. dir., Øystein Thorup. Foto: R. Løkken

Selskapet har gjennom sertifiseringsprosessen til Syklistenes Landsforening dokumentert at tilretteleggingen kvalifiserer til topp-plassering. Sikker sykkelparkering, gratis håndklær i garderoben og egen sykkelpleiestasjon er noen av de mange kvalitetene som har gitt poeng for Oslo-selskapet.

– Jeg håper sertifiseringen vil bidra til økt stolthet blant de ansatte og gjøre dem enda litt mer motivert til å sykle til jobb, sier administrerende direktør Øystein Thorup.

Finn ut mer om sertifiseringen: Sykkelvennlig arbeidsplass

Låner ut elsykler

Avantors knapt 40 medarbeidere holder til i Nydalens nye signalbygg, 13 etasjer høye NY28. Ved inngangen står det parkert seks elsykler for utlån blant totalt 1000 personer som har sin arbeidsplass der, et eksempel på de mange sykkelgrepene Avantor tar både i området som helhet samt spesielt for egen stab. Se videoklippSe tilrettelegging som førte til gull

Jeg trodde syklingen skulle gjøre meg sliten på kvelden, men det er omvendt — den gir en boost gjennom hele dagen.

Får energikick

– Kjempepositivt! smiler markedsansvarlig Stine Gundersen i Avantor med tanke på arbeidsgiverens sykkeltilrettelegging.

Hun begynte å jobbe igjen for to uker siden, etter å ha hatt ett års mammapermisjon. Arbeidsveien tilbakelegger 37-åringen på sykkel, ti kilometer hver vei.

– Jeg trenger ikke å tenke på trening når jeg kommer hjem. Og så får jeg mer energi, også til å leke med ungene etter jobb. Jeg trodde syklingen skulle gjøre meg sliten på kvelden, men det er omvendt – den gir en boost gjennom hele dagen, sier Gundersen.

Når hun kommer på jobb, parkerer hun sykkelen trygt i eget parkeringsrom i kjelleren. Og så er det bare å gå rett i en damegarderobe der hun kan henge fra seg våte klær i et eget tørkerom. I dusjen er det såpe og shampo, og så kan hun tørke seg med håndklær som arbeidsgiveren legger fram og vasker.

Be om tilbud på sertifisering fra Syklistenes Landsforening:  Tilbud om sertifisering

Sykkelvennlig arbeidsplass
Om Sykkelvennlig arbeidsplass

Hvorfor bli sertifisert som Sykkelvennlig arbeidsplass?
Ved å legge til rette for sykling til arbeidsplassen, bidrar virksomheten til bedre helse for de ansatte og lavere klimagassutslipp og mindre luftforurensning i nærmiljøet. Virksomheter som bidrar til at flere ansatte velger aktiv transport til arbeidet, vil styrke egen bunnlinje gjennom reduksjon i sykefravær, samtidig som de får mer opplagte og produktive medarbeidere.

Hva kartlegges i sertifiseringsprosessen?
Trygg sykkelparkering, tilgjengelighet, garderobefasiliteter, tjenester, ledelse og incentiver er noen av områdene som kartlegges. Til sammen er det rundt 50 indikatorer, sammen med en digital reisevaneundersøkelse gir dette grunnlaget for en rapport som beskriver forholdene for tilrettelegging hos bedriften, rådgivning med konkrete nye tiltak blir gitt. Avhengig av resultatene kan virksomheten oppnå gull-, sølv- eller bronsesertifisering.

Ta kontakt for tilbud

Hvert år inviteres alle ansatte i Avantor ut på sykkeltur rett etter jobb. Ansatte kan velge mellom en tre og fem mil lang løype. Foto: Marte Garmann, Avantor
Ansatte i NY28, Nydalens nye signalbygg, kan bruke sykkelpleie stativet som er i parkeringshuset.
Her er noen av fasilitetene Avantors ansatte kan nyte godt av. Også andre ansatte i samme bygg som selskapet holder til i, kan benytte seg dette tilbudet.
Back to top
Verified by MonsterInsights