Skip to Content

Bli en Sykkelvennlig arbeidsplass

Å legge til rette for at ansatte skal velge en aktiv reisevei til og fra jobb er viktigere enn noen gang. Med Sykkelvennlig arbeidsplass kan bedriften din få veiledning og råd til hvordan dere best mulig tilrettelegger for at flere skal sykle til jobb. Kontakt oss i dag via epost eller fyll ut kontaktskjema under.


Å sykle til jobb er en utmerket måte å starte dagen på. Når du vet at sykkelen står trygt og fasilitetene på jobben er gode, bidrar det til både motivasjon og sykkelglede hos de ansatte. Arbeidsgiver kan gjøre mye for at flere skal velge sykkel. Sykkelparkering, garderobe med lås, tørkeskap og mekkeplass er noen av ansattgodene mange setter pris på. Sykkelvennlig arbeidsplass er en sertifiseringsordning hvor arbeidsplasser kan få rådgivning om hvordan tilrettelegge best mulig og bli sertifisert som sykkelvennlig.

Hva er Sykkelvennlig arbeidsplass?

Sykkelvennlig arbeidsplass er en sertifiseringsordning eid og driftet av Syklistenes Landsforening (SLF). Arbeidsplasser har mulighet til å bli sertifisert som sykkelvennlige og få rådgivning rundt tilrettelegging slik at flere velger sykkel til jobb.

Blant arbeidsgiverne som har sertifisert egne arbeidsplasser: PwC, Telenor, Avantor, Oslo rådhus, Vegdirektoratet, Sykehusapotekene, Renovasjonsetaten i Oslo, Undervisningsbygg i Oslo, Akershus fylkeskommune og Bærum kommune.

Hvorfor bli en Sykkelvennlig arbeidsplass?

  • Skape trivsel og et godt arbeidsmiljø
  • Vise klima- og miljøansvar
  • Oppnå styrket omdømme og økt lønnsomhet

Lær mer

 

Ta kontakt med oss for tilbud om sertifisering, fyll ut skjemaet

    Virksomheten*

    Kontaktperson*

    Antall ansatte


    Du blir kontaktet av oss etter at vi har mottatt hendvendelsen!

    Sertifiseringstjenesten — fra pilotperiode til permanent drift

    • Syklistenes Landsforening har bygd opp sertifiseringsordningen Sykkelvennlig arbeidsplass i samarbeid med FutureBuilt . Etter en pilotpilotperiode der vi vurderte sykkelforholdene på åtte arbeidsplasser, ble sertifiseringstjenesten lansert i Oslo rådhus på verdens helsedag, 7. april 2017.

    • Der fikk representanter for disse virksomhetene overrakt plaketter som synlig bevis på hvor godt de har lagt til rette for at ansatte skal velge sykkelen til, i og fra jobb. De første sertifiserte arbeidsplassene er kommunale og ligger i Oslo, Bærum, Asker og Drammen, som sammen står bak FutureBuilt, der målet er å vise at det er mulig å utvikle klimanøytrale byområder og arkitektur av høy kvalitet. Transport er ett av områdene FutureBuilt jobber med, deriblant god sykkeltilrettelegging.

    • Nå kan andre private og offentlige virksomheter bli sertifisert på samme måte og oppnå gull-, sølv- eller bronsenivå, alt etter hvor høy score de oppnår. Tjenesten skal rulles ut til å bli en landsdekkende sertifiseringsordning.

    Under lanseringen av sertifiseringstjenesten i Oslo rådhus mottok representanter for de åtte «pilotarbeidsplassene» synlige bevis på arbeidet de har gjort for at ansatte skal bruke sykkelen til og fra jobb. Fra venstre: Varaordfører Yousuf Gilani (V) for Drammen rådhus, Sigrun Dalen Ganz for Helsetjenesten i Drammen, byråd Rina Mariann Hansen (Ap) for Oslo rådhus, utvalgsleder Morten Skauge (H) for Kommunegården i Bærum, Rande Hansen for Rykkin skole i Bærum, ordfører Lene Conradi (H) for Asker rådhus, Elisabeth Kolrud for Jørgensløkka 66 og Toril Borvik for Renovasjonsetaten i Oslo. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

    Back to top
    Verified by MonsterInsights