Skip to Content
Knalldekk i starten, men vi syntes de tapte seg.

Disse dekkene har vært på markedet i en årrekke, og fins nå for både 26, 27,5 og 29 tommer. Etter først å ha syklet inn dekkene på asfalt, tok vi turen på is i marka. Dekkene satt helt fantastisk og vi dro rett opp bratte bakker på stålis. Festet på snø var også bra. Både på brems og akselerasjon fungerte dette godt. Etter 10-12 mil ble vi litt overrasket. Festet var ikke like imponerende. Mesteparten av syklingen var på is og snø, så vi er litt overrasket over at det fabelaktige grepet ikke holdt lengre. Det ser ut til at piggene har en sylkvass spiss som fort blir litt slitt ned. Dekkene har fremdeles et grep som er brukbart til det aller meste av sykling, men det ekstreme grepet som er nyttig ved sykling på is i marka har vi ikke lengre. Vi tror likevel at dekkene kan holde i mange mil til sykling under ordinære forhold.

Vi har mistet urovekkende mange pigger. Til sammen 60 pigger på ti turer. Flere av disse turene vært under krevende sykling i frosne bekker med noe steiner. Under vanlig sykling på vei har vi ikke mistet pigger.

Vi har testet dekket i 29-tommers versjon med 300 pigger i hvert dekk. Det er samme antall som i 26-tommers versjon, noe som er litt rart. Normalt har et større dekk flere pigger. Hvert dekk veier 825 gram. Dekkene er 2,2 tommer brede.

Om Suomityres WXC 300

Pris: 999,-

Testet av Morten Karlsen

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights