Skip to Content
Birk MTB Karbon 399
Om Birk MTB Karbon 399

Pris: 1999,–

Importør: Birk Sport

Produsentens nettside: https://www.birk.no/sykkelsko-mtb399-carbon-black-1345470

Testet av Morten Karlsen

Om noe skal være skikkelig stivt, veldig lett – og ganske dyrt, da er det karbon som gjelder. Det gjelder sykler og det gjelder sko. Her er et unntak, karbonsko som ikke er grisedyre. Karbon er altså veldig stivt, og det kjennes i disse skoene. Sålene svikter ikke det grann. Når du tråkker til skikkelig så går kraften rett i pedalene. Alt blir dønn kontant og kontrollert. Om du liker harde og stive sko er dette helt topp.

Det har sine ulemper også. Om du sykler i ulendt terreng kan det være en fordel om skoen svikter littegrann. Det demper litt av de hardeste slagene opp i foten. Om du skulle gå et stykke med skoen vil du nok også synes at skoen er i hardeste laget. Men er det viktigst for deg at skoen er dønn stiv så aksepterer du nok en sykkelsko ikke er så god å gå med.

Skoene er enkle å ta av og på, har to borrelåsspenner og en jekkespenne. Foran på skoen er det to plastpigger på hver sko, disse er for å få bedre grep om du trenger å gå i gjørme. Disse er laget ei plast, og den ene på hver av skoene brakk av på første tur. Disse kan byttes, men vi syns de har begrenset funksjon og savnet dem ikke.

Vekt er ofte et viktig poeng når det er snakk om karbon. Vi har veid et par vanlige sykkelsko som har akkurat samme spenner og oppbygning. De veide 400 gram pr sko, karbonskoene vi tester her veier 240 gram pr sko.

 

Koster 1999 kroner og importeres av Birk Sport.

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights