Skip to Content

Tjukksykkel, eller fatbike om du vil, har noen klare fordeler på vinteren. De brede dekkene har veldig godt grep på snø, og der du med en vanlig sykkel kastes fra side til side på sporete veg vil tjukksykkelens brede dekk ofte finne feste og lar deg sykle rett fram uten slingring. Slaps og ubrøyta veger vil også ofte være enklere å forsere med brede hjul.

Den største ulempen med fatbike som vintersykkel slik vi ser det er prisen på piggdekk. Det kan fort koste 5000 kroner for et sett gode piggdekk. Sykler man bare på snø trenger man ikke pigg og kan godt bruke dekkene som følger med sykkelen, men vår erfaring er at det er svært vanskelig å sykle gjennom en vinter uten å treffe is. Vi prøvde en vinter – og har aldri falt og slått oss så mye som den vinteren. Kommer du på is er nemlig brede dekk til liten nytte om du ikke har pigger.

Dekket vi tester her er litt smalere enn de fleste fatbike-dekk, men så er det da også en del rimeligere.

Best på snødekt vei

Dekket er 3,8 tommer bredt. Det er en tomme smalere enn Dillinger 5, som er dekket vi vanligvis sykler på. Smalere dekk betyr dårligere bæreevne under marginale forhold. Om du sykler på litt myke stier eller i skiløyper kan det smalere dekket gjøre at du får gjennomslag der du med andre dekk flyter oppå. På hardtråkkede stier fungerer dekket helt fint.

På vei er dette sjelden et problem. Der syns vi dette dekket fungerer like greit som andre dekk vi har prøvd.

Grepet på is er ikke helt topp. Det er selvsagt mye bedre enn å sykle uten pigg, men kommer du på glatt is må du ta det litt forsiktig for ikke å gå over ende. Piggene er litt for få og stikker ikke så langt ut. Dekket har 160 pigger.

Testen er gjennomført vinteren 2018-2019. Vi har syklet omlag 500 kilometer på dekket. Vi har syklet hovedsaklig på snø, har ikke mistet pigger, og piggene er ikke synlig slitt.

Importeres av Foss sykler. Koster 1500 kroner. Veier 1380 gram pr dekk. Dimensjon 26 x 3,8 tommer.

 

Tjukksykkelpiggdekk, best på snø.

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights