Skip to Content
Vi har testet pulsklokke fra Polar.

Etter å ha brukt pulsklokker der man trenger pulsbelte rundt brystet i mange år, var det befriende å bruke denne klokka. Her måler man nemlig pulsen direkte på håndleddet. Dermed slipper man det svette beltet – som man gjerne glemte hjemme eller som var tomt for batteri. Vi har gjennom en rekke økter syklet med to pulsklokker for å sjekke om denne nye er like nøyaktig som en vanlig pulsklokke med pulsbelte. Det er den. Etter flere timer lange turer hadde vi samme makspuls og snittpuls med begge klokkene.

Ellers er jo dette en smartklokke som du kobler opp mot mobilen. Når telefonen ringer varsler klokka, noe som er veldig praktisk når telefonen ligger på lydløs et annet sted i huset. Meldinger, værvarsel, Facebook og Instagram kan også kommunisere med klokka om du ønsker det. Vi syns dette var utrolig praktisk. Om du sitter i et møte eller på en konsert kan du bare kaste et diskret blikk på klokka i stedet for å ta opp telefonen når det kommer en melding. Nå er det selvsagt begrenset hvor mye informasjon du får klemt inn på en klokkeskjerm på 1,3 tommer, men den rommer en god del.

Den trykkfølsomme skjermen er en annen nyhet her. Du kan trykke og dra på skjermen som på en telefon. I tillegg er det en knapp på siden og en knapp foran på klokka. Vi syns dette stort sett fungerte greit. Med hansker på hendene og i regn var det imidlertid ikke optimalt, så vi kunne tenkt oss noen flere vanlige knapper på siden av klokka.

I tillegg til alle disse funksjonene har klokka også 24-timers aktivitetsmåling. På Polar-programmet på telefonen kan du se hvor mange skritt du har gått, hvor aktiv du har vært og analyse av søvnen din. Veldig avslørende egentlig …

Klokka er hovedsakelig laget for Android-telefoner, og du må laste ned Android Wear for å bruke den som smartklokke. Klokka skal også kunne brukes opp mot iPhone, men det syns vi var en begrenset suksess. Hovedsakelig ble batteritiden et stort problem både på klokka og telefonen. Klokka måtte lades to ganger i døgnet, og det måtte telefonen også, ettersom den brukte mye mer strøm enn vanlig med Android-programmet gående.

Dette ble (ikke uventet) mye bedre da vi koblet klokka opp mot en Samsung Android-telefon. Både telefonen og klokka fikk mye bedre batteritid, men annenhver dag må du ta av klokka og lade den.

Klokka har 4 GB internminne og skal kunne spille musikk gjennom Google Play – også uten smarttelefonen koblet til. Klokka har også stemmestyring.

Tidvis hadde vi problemer med at klokka mistet kontakten med telefonen, da måtte vi resette og pare opp igjen. Vi likte heller ikke at man enten må riste på hånda eller trykke på en knapp for å se hva klokka er. Av og til går klokka i dvale for å spare batteri. Du må ha Polars egen ladekabel for å lade, det er begrensende. At den av og til hopper av under lading er heller ikke et pluss. Til tross for noen minuser likte vi likevel klokka. De mange funksjonene og pulsmåling uten bånd rundt brystet veier opp for ulempene synes vi.

OM POLAR M600

Pris: 3 599,–

Produsent: Polar, tlf. 23 17 25 00

Testet av Morten Karlsen

Annonse

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.

Annonse
Annonse
Back to top