Skip to Content
Pedaler som gir deg god kontakt med sykkelen.

Enkelte syklister sverger til plattformpedaler, pedaler der du ikke klikker deg fast. Nå er det ikke slik at en plattformpedal er en plattformpedal, de fins også i en rekke utgaver. På en bysykkel kan de være omtrent helt flate oppå, slik at du kan sykle barbeint om du skulle ønske det.

På en terrengsykkel vil man ha noe som gir god friksjon mellom sko og pedal. På disse pedalene har man pigger. Det gir god friksjon. Piggene er riktignok flate på toppen, men de sitter ganske godt lell. Men ønsker gjerne ikke at piggene skal være helt spisse – for det hender fra tid til annen at man faller av sykkelen og slå pedalen mot leggen. Av og til må man kanskje også trille sykkelen i terrenget, da er det lett for at pedalene slår borti leggen. Vi var utsatt for det da vi trillet bakken opp en smal sti i snøen, ikke særlig behagelig selv med flate pigger som på disse pedalene. Det følger for øvrig med ekstra pigger, slik at du kan bytte ut om de blir slitt.

Pedalene er ganske store, det gir god vektfordeling og en god plattform, men er en ulempe på trange stier. Der er det lett for å slå borti kantene av stien. Den store pedalen vil derimot gi støtte under en mye større del av foten enn klikkpedaler gir.

Vi syns vi hadde bedre kontroll med disse plattformpedalene enn andre plattformpedaler vi har prøvd, men ikke så god kontroll som med klikkpedaler, så vi kommer nok til å bytte tilbakte til klikk – men om det er plattformpedaler du vil ha kan nok disse være et godt alternativ. Pedalene er først og fremst laget for terrengsykling, men fungerer utover det.

Veier 270 gram, importeres av Stians Sport. Koster 999 kroner.

Annonse
Back to top