Skip to Content
Styre-muffer kan holde deg varm og tørr der hansker må gi tapt.

I skrivende stund har vi syklet i 2,5 timer i regn og sludd. I 2-3 grader. UTEN hansker, og uten å fryse på hendene. Vi har prøvd noe som er helt nytt for oss. Muffer på sykkelen. Her fester vi disse innretningene på styret. Med åpninger til vaiere og borrelåser til å feste de med. Inni disse muffene er det plass til bremser og girspaker. Vi dro ut med hansker, men fant fort ut at de trengte vi ikke. Vi har prøvd de også i kaldere vær, da brukte vi tynne hansker inn i muffene.

Her putter du altså hendene inni denne muffen, og der var vi så beskyttet mot vær og vind at vi holdt oss varme og tørre nok selv i flere timer i elendig vær. Vi har prøvd mange hansker som skal tåle regn, men etter flere timer blir de aller fleste hansker tunge og våte til slutt. Her slipper man altså hele problemet. Vannet trakk ikke gjennom disse muffene. Samtidig er det en del lufting, slik at vi ikke ble svett på hendene.

I utgangspunktet var vi litt skeptisk til å stikke hendene inn i slike muffer mens vi syklet. Hva om vi plutselig trengte å ta hendene av styret? Vi sykler fra tid til annen uten hendene på styret, kunne vi fortsatt gjøre det? Det viste seg at alt dette gikk helt greit. Det går temmelig kjapt å ta hendene både inn og ut av muffene. Vi vendte oss fort til det. Det gikk også helt greit å sykle uten hendene på styret, vi syns det er praktisk å kunne gjøre det iblant.

Vi møter folk som omtrent ikke kan sykle på kalde dager fordi de ikke finner varme nok løsninger på de kalde dagene, de bør absolutt prøve ut slike muffer. Vi har testet disse opp mot hansker med batteridrevet varmeelement, muffene er langt varmere – og du slippe å tenke på batteri og lading.

Muffene fins også i en tykkere variant for enda kaldere vær. Fins også til barnesykler og til racersykler/cyclecross. Fins også i ulike størrelser.

Ulemper? Tja – om man ikke tar dem av sykkelen og tørker dem i blant kan de nok bli litt fuktige etter hvert. Inni muffene er det borrelås for de som ønsker å feste dem enda bedre til styret. Selv syns vi ikke det er nødvendig, borrelåsene kan komme til å gnage mot hendene og kan gjerne klippes av. Muffene sitter godt lell.

Veier 320 gram pr. par. Koster 599 kroner. Importeres av Stians Sport.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights