Skip to Content
Veldig god vinterbukse.

Vinterstid kan man sykle med fjellsko, man kan bruke en kraftig skalljakke som sykkeljakke og i det hele tatt improvisere på ulike vis. Så nær som med buksa. Vi finner ikke noe som kan erstatte ei skikkelig vinterbukse for sykkel. Her er et utmerket eksempel. Buksa er veldig tøyelig og følger bevegelsene veldig bra. Dette er essensielt for ei bukse som skal brukes i kulde. Ei vanlig turbukse fungerer helt fint når du går, men kan hemme bevegelsene når du sykler.

Dette er ei termobukse, det vil si at den er godt foret. Vindtett foran. Det betyr at den tåler mye vind og en del vann. Bak på leggen er den ikke regntett, så regner det lenge nok blir du våt. Buksa vil likevel i de fleste tilfeller holde på varmen. Bak på rumpa er buksa tett, så du holder deg tørr der. Nederst på buksa er den dobbel. En indre del av buksa der nedre del er til å ha under fotbladet, mens ytre del tres utenpå skoen. Dette er en knall kombinasjon. Buksa slutter helt tett til rundt ankelen, vil aldri gli opp– og du kan tråkke i dyp snø uten at det kommer ett eneste snøflak i skoen. Passformen er også veldig god. Selene holder buksa oppe og hempen under foten hindrer at den glir opp. For gutta er det nyttig at det er en åpning i front som gjør det enkelt å late vannet. Dameversjonen er uten seler.

Vi bruker denne buksa når det er kaldere enn 8-10 grader. Ned mot et par minusgrader tar vi på en sykkelunderbukse. Derfra ned til 10 minus bruker vi superundertøy, ullongs når det er kaldere enn minus 10. Vi har brukt buksa i 30 minus, da kan det bli kaldt på lengre turer selv med denne buksa. Vi har gjennom årene brukt tidligere versjoner av denne buksa. Slitestyrken er god.

Om Pearl Izumi Elite Amfib Bib Tight

Pris: 1699,–

Testet av Morten Karlsen

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.

Annonse
Back to top