Skip to Content
Nødvendige pustehull grunnet vindtett stoff.

Vi har gjennom årenes løp prøvd mange finlandshetter. Denne skiller seg litt ut ved at den har pustehull for munnen. Mange finlandshetter er ganske luftige og du kan puste gjennom stoffet om du drar stoffet i hetten opp foran munnen. Denne finlandshetten er vindtett, dermed er luftehullene påkrevd. Det funker ganske greit, men krever at du har pustehullene akkurat foran munnen. Man mister litt av fleksibiliteten, ofte drar vi finlandshetten litt opp og ned ettersom vi er kalde eller varme. En annen utfordring er at ikke all luften går rett ut gjennom hullene. Noe kommer også opp på innsiden av stoffet, og kommer da opp ved øynene. Dette er lite forenlig med å bruke briller. Det er også utsatt for ising ved luftehullene.

Når det er sagt, er det en del positive egenskaper ved hetten og. Den er god og varm, og den eneste vindtette balaklavaen vi har hatt på test. Passformen er god, det vindtette stoffet er nemlig strekkbart. Det er også bra at hetten går langt nok ned i halsen og nakken – slik at man får en god overlapping mot jakken.

Om du bruker en hjelm som i utgangspunktet er litt stram får du neppe denne hetten under, men mange har nå hjelmer der man enkelt kan løsne litt på et hjul i nakken. Hetten passet helt fint under de hjelmene vi prøvde den med i alle fall.

Om Birk Balaclava

Pris: 199,-

Produsent: Birk Sport

Testet av Morten Karlsen

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights