Skip to Content
Utrolig morsom terrengsykkel.

Hva om du tar en fatbike og en fulldempet stisykkel – og forener det beste? Da får du en halvfeiting. Eller 27,5 + som dette heter. Det betyr at felgen er 27,5 tommer i omkrets, men det tre tommer brede hjulet gjør at ytre diameter er 29 tommer.

Først og fremst byr denne sykkelen på et grep av en annen verden. God bakdemper og det brede hjulet gjør at sykkelen klorer seg fast og finner feste der andre sykler må gi opp. Det store volumet i dekket gjør også at du kan senke trykket et del uten å måtte gå hjem etter punktering. Vi har noen steder i marka der vi aldri har klart å sykle opp, verken med fulldempet 29 tommers stisykkel eller fatbike. Med denne sykkelen klatret vi helt kontrollert opp. Tilsvarende har vi en god følelse nedover. Helt kontrollert ruller vi over røtter og steiner. Hjulene fant feste og tok oss trygt ned. Setet senkes enkelt med å trykke på spaken på styret, dermed får man lavere tyngdepunkt og kan forsere enda brattere skrenter og steinrøyser og likevel komme  ned med livet i behold.

Så kunne man kanskje tro at det blir for kontrollert, at spenningen blir borte. Slik opplevde ikke vi det, dette var utelukkende positivt.

Men hva med motbakkene lurer du kanskje, de lange seige bakkene… Joda – det går helt greit det og. Selv med brede dekk og dempere med mye vandring. Sykkelen er ikke tyngre enn 13 kilo og ruller godt også oppover. Det er klart – kommer du med en terrengsykkel på 9 kilo som bare har demping foran vil nok den være raskere. Poenget er at vi syns det går veldig fort å venne seg en sykkel som denne, og vi setter sånn pris på egenskapene i røft terreng at vi glatt tilgir den om den er noen sekundere seinere oppover. Men det er klart – du må like å sykle litt ulendte stier for å ha bruk for en sykkel som denne.

Bremser og gir fungerer som forventet godt.

Såpass spesialiserte sykler som denne koster en del, men her syns vi du får mye for pengene. Flere sykler i denne klassen koster over 80 000 kroner, her slipper du unna med en brøkdel.

Sykkelens vekt er på 13 kilo.

Om Specialized Stumpjumper Comp 6fattie

Pris: 33 998,–

Produsent: Specialized

Testet av Morten Karlsen

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights