Skip to Content
– Veldig sjelden at en jakke som ikke er laget spesifikt for sykling, fungerer så godt for nettopp sykling, sier Syklistenes Landsforenings tester, Morten Karlsen.

Dette er ikke en jakke laget spesifikt for sykling, men den fungerer godt til sykkelbruk, lell. Bonusen er at du får ei jakke som egner seg til mange andre slags friluftsaktiviteter i tillegg.

Jakka ligger tett inntil kroppen og blafrer ikke i vinden. Den er høy i halsen og har strikk på håndleddene, det er veldig praktisk – her drar du jakka over hanskene og får fin tetting.

Jakka har lommer litt oppe på brystet, de er laget slik at mobilen ikke dasker mot låret når du sykler, samtidig som at du kan varme hendene i lommene, fortrinnsvis når du ikke sykler.

Smart hette

Jakka har hette. Den er så tynn at den passet fint under vår hjelm. Da vi syklet i sprutregn en dag, tok vi bare hetta under hjelmen. Det fungerte godt, vi holdt oss tørr både på hodet og overkroppen.

Hetta er ikke så stor at den hindrer sikt, det er som om den skulle vært laget for å passe under hjelmen, i motsetning til mange andre hetter som er store og uformelige og gjør at du mister all sikt til sidene.

Det eneste «problemet» her er at flere i familien har fått denne som sin favorittjakke, så når alle skal ut i regnet samtidig, er det den som er først ut av døra som har på denne jakka.

 

Vi har ikke bare syklet med jakka. Vi har også kjørt motorsykkel i regn, sittet i timevis på utekonserter mens det plasket ned og gått våte turer. Til slutt ble vi spruta på med fullt trykk på hageslanget – uten å bli våt.

Det eneste «problemet» her er at flere i familien har fått denne som sin favorittjakke, så når alle skal ut i regnet samtidig, er det den som er først ut av døra som har på denne jakka.

Noen av oppturene:

  • Jakka er lett, den veier 265 gram i L, og tar liten plass i sekken. At den er så lett og tynn gjør den behagelig å ha på.
  • Jakka puster også godt. På innsiden av lommene er det netting inn mot kroppen, dermed kan du bare åpne lommene om du trenger mer lufting.

Dette er ikke en billig jakke, vi syns likevel prisen på 3000 kroner kan forsvares. Produseres av Haglöfs.

Se flere tester av klær her.

Veldig god til det aller meste, denne jakka.
Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights