Skip to Content
Hette som kan gå over hjelmen, er veldig praktisk.

Vi får av og til spørsmål om sykkeljakker som også kan brukes til annet bruk. En slik jakke har vi her. Dette er en «allværsjakke» som også egner seg godt til sykling. For å ta det beste først: Vi syklet over 90 minutter uten å bli våt. Etterpå spylte vi grundig på oss selv, fremdeles uten å bli våte. Jakka er også vindtett, noe som gjør den egnet også på kalde dager. Det som skiller jakka fra vanlige sykkeljakker er først og fremst hetta og lommene. Hetta kan ikke pakkes bort – men gir ekstra varme rundt halsen når glidelåsen er helt trukket opp. Den kan være litt i veien når den ikke er i bruk, men ikke særlig sjenerende. Hetta er ellers så romslig at vi klarte å ha den over hjelmen. Da ble det riktignok litt trangt, men om det skulle komme et regnskyll er det praktisk å slippe å bli våt på hodet.

Jakka har to store lommer i front, som er praktisk og lett tilgjengelig. Ingen lomme bak. På innsiden nederst bak på jakka er det mulig å felle ned et felt så jakka går lengre ned bak. Fint når du ønsker å unngå sølesprut i baken.

På ermene er det snølås på innsiden. Det er smart, for her kan du få den indre delen av jakkeermet på innsiden av hansken, også får du den ytre delen av jakkeermet utenpå. Der kan du også stramme. Det gir en veldig tett og varm overlapping mellom hanske og jakke. Helt vesentlig på de kalde dagene.

Skulle jakka bli i overkant varm er det lufteåpning både på ryggen og på ermene. Jakka er laget i samarbeid med klesmerket 686 som lager klær for snøbrettkjørere og folk som trenger teknisk vinterklær, det må være forklaringen på at jakka er utstyrt med Recco. På armen er det en liten skredrefleks. En diode som reflekterer et søkesignal sendt fra en Reccosøker. Nå hører det med til sjeldenhetene at syklister blir tatt av snøskred, men stadig flere sykler på snø, så dette kan jo komme godt med.

Dette er en jakke i kraftig stoff med svært mange funksjoner, det drar opp både vekt og pris. Du skal vel ha ganske spesielle krav for at denne jakke skal være aktuell. Det er svært sparsomt med refleks her, kun litt framme på ermene. Jakka kan godt brukes til mange andre aktiviteter enn bare sykling.

OM SPECIALIZED 3L TECH JACKET

Pris: 3 499,–

Testet av Morten Karlsen

Produsent: Specialized

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights