Skip to Content
Vi har testet Bergans Rondane 26 l.

Vi har testet flere titalls ryggsekker egnet for sykling, men ingen som denne. Den er mye lettere enn andre sekker. Spørsmålet er om den er like god?

Det er den. Sekken veier bare 600 gram, men er like praktisk som mange andre ryggsekker. Den har en rekke små og store lommer både i og utenpå sekken. Den har hoftebelte og brystrem, og kan justere bæreremmene på flere måter. Enkelte slike lette sekker har spart vekt og pris på at de har droppet ryggplata. Om du har noe kantete innhold i sekken vil det gnage mot ryggen. Det er ikke noe problem her, for sekken har en god og stabil plate som hviler mot ryggen.

Sekken veier likevel ned mot halvparten av andre sekker i sammen størrelse, så hvor har man så spart på vekten? Strammestroppene er mye enklere. Brystremmen er en tynn snor og har en veldig enkel og lett spenne. Det fungerer likevel veldig bra. Noe av hemmeligheten her er hvor anatomisk riktig bæresystemet og selve sekken er laget. Sekken passer svært godt på ryggen. Vi trengte ikke bruke brystremmen, stroppene holder seg der de skal likevel. Den lave vekten på sekken bidrar også til at den sitter så godt.

Er det så noe vi mangler? Noen vil kanskje savne et regntrekk. Sekken er i en knall farge, det liker vi også godt. Denne vises i trafikken. Reflekser foran og bak hjelper også på synligheten.

En sånn lett dagstursekk er nok ikke det du først velger om du skal bære tungt, men vi puttet sju melkekartonger i sekken for å kjenne på hvordan den er med en del vekt. Vi syns den fremdeles satt godt. Sekken rommer 26 liter, og det gjør at du får med deg en god del varer fra butikken.

OM BERGANS RONDANE 26 L

Pris: 800,–

Produsent: Bergans, tlf. 32 25 25 00

Testet av Morten Karlsen

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights