Skip to Content
Vanntettheten er nok et viktig kjøpsargument ved denne modellen.

Noe av det mest krevende med høst- og vintersykling er å holde hendene varme og samtidig ha god funksjon med tanke på giring og bremsing. Det er en hårfin grense. Litt for tykke/stive hansker/ votter, så er det vanskelig å bremse og gire.

Og litt for tynt, så kan fingrene fryse og dovne bort – som også gir liten kontroll på sykkelen. Disse Lmnts-hanskene fra Sport Outlet er testet fra rundt null opp til ti grader, og de er prøvd i lett regn og opp til sprutregn.

Beskrivelse:

Hanske i vann- og vindtett materiale, vannsøyle oppgitt til 10 000 millimeter. Bred borrelås på innsiden av hansken, klips for å hekte hanskene sammen.

Opplevelse i bruk:

Hansker gir jo en helt annen mulighet til å betjene sykkelen enn votter, problemet med de varmere hanskene er ofte at de kjennes så stive og klumpete ut at det går utover motorikken og sykkelfeelingen. Vancouver-modellen er en slags mellomting; mellomvarm, mellomtykk og samtidig med brukbar finmotorikk.

Den ganske lange mansjetten dekker håndleddet godt og gir litt viktig ekstra varme her. Den brede borrelås-stroppen ved håndleddet lar seg justere, selv med hanskene på. Det er ingen vinterhanske for deg som fryser lett på hendene, for meg har de fungert ned til tre–fire plussgrader.

Hanskene bør være aktuelle for de som har under en halvtimes pendlervei på sykkelen

 

Vanntettheten er nok et viktig kjøpsargument ved denne modellen, men jeg er ikke helt overbevist over hvordan dette fungerer i praksis. I kraftig regnvær holdt de vannet unna omtrent en halvtime, og etter en time var de tvers gjennom søkkvåte.

Hadde jeg stått for eksempel midt oppå Rallarveien i noen få varmegrader da, hadde det vært svært lite trivelig. Det er vanskelig å gi høy score på nettopp vanntettheten, selv om det skal sies at nesten ingen av de mange andre «vanntette» vottene og hanskene jeg har brukt, heller holder deg tørr i mer enn 45–60 minutter i mye regn. Vancouver-hanskene er ikke brukt lenge nok til at jeg kan si noe om slitestyrken.

Oppsummering/anbefaling:

Lmnts Vancouver er høst-/senhøsthansker som holder deg tørr i minst en halvtime med regn. Prisen er lav og kan ikke sies å være annet enn meget konkurransedyktig.

Hanskene bør være aktuelle for de som har under en halvtimes pendlervei på sykkelen, noe som antakeligvis er ganske mange.

Veil. pris: kr 150
Vekt: 118 g pr par
Info: sportoutlet.no

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights