Skip to Content

Her har vi et piggdekk med ganske åpent mønster, for hybridsykler. De 252 piggene sitter brukbart på is, men vi har ikke følt oss helt trygge på ujevn og skrå is, og når vi sykler svinger på is. Nå vil aldri hybridsykkel være vårt førstevalg på glatte vinterveger, der vil bredere terrengsykkeldekk med flere pigger være bedre egnet.

Dekkene har et mer åpent mønster enn enkelte andre dekk i samme dimensjon. Mønsteret minner om et tre. Vi syns dekket kanskje har noe bedre bremseegenskaper på hardpakket snø enn dekk med mer lukket mønster.

Dekkene har refleksstripe, det gir en ekstra sikkerhet i mørke.

Mistet mange pigger

Vi har sykla drøye 400 kilometer på all slags føre med dekkene. Vi har mistet 33 pigger bak og 4 pigger i framdekket. Det er mye, særlig tatt i betraktning at vi syklet inn dekkene svært pent og forsiktig. Ikke en eneste gang har vi bremset så vi har låst hjulene på asfalt eller is. Piggene som er igjen er ikke veldig mye slitt. Piggene ser rett og slett ut som at de vrir seg ut av dekket og faller ut. Vi har snakket med en annen syklist med samme dekk, han har hatt samme erfaring. Naf sin test av sykkelpiggdekk konkluderer med det samme. Importøren opplyser at dette er ukjent for dem.

Dekkene er i dimensjon 700 x 38. 33tpi. Vi veide dekkene til 860 gram pr stk. Det er ganske normal vekt for dekk av denne typen.

Importeres av Brown Couch og koster 699 kroner stykket

Dekk som mister pigger
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights