Skip to Content

Pulsklokke kan være et greit verktøy, både for å få trent riktig, og som inspirasjon til å trene. At du i tillegg kan fortelle andre hvor du har vært kan også være en nyttig funksjon.

Det er knapt grenser for hva en pulsklokke kan gjøre. Burde du slappe av en dag, burde du trene hardere, hvor mye har du sovet i det siste? Dette er bare noe av det denne klokka holder styr på.

Deilig å slippe pulsbelte

Selv setter vi stor pris på å endelig kunne kvitte oss med pulsbelte. Beltet man tidligere trengte rundt brystet for å registrere hjerteaktiviteten var svett og ubehagelig, gikk tomt for batteri – og ble gjenglemt før treningsturen. Denne pulsklokka måler pulsen direkte på håndleddet. Det fungerer stort sett bra. Vi har flere ganger syklet med to pulsklokker for å kontrollsjekke om dette virker. Vi syklet da med ei klokke med vanlig brystrem i tillegg til denne nye klokka. Vi kom inn med samme registreringer på de to klokkene. I ettertid har vi derimot hatt noen feilregistreringer. Vi ligger og tråkker på opp en bakke og får opp puls, men klokka viser 90 pulsslag. Kontrollmåling viser at vi egentlig har puls på 130. Etter at vi har brukt klokka noen måneder har vi hatt flere slike avvik der klokka ligger et godt stykke under rell puls.

Det er viktig å stramme klokkeremmen før trening, klokka må ligge tett inntil håndleddet for å registrere pulsen. For ordens skyld, vi hadde strammet remmen.

 

Stillesitting er et tema det er mye fokus på for tiden. Også folk som trener sitter for mye stille mellom treningene. Denne klokka kan foreta en døgnkontinuerlig aktivitetsmåling, da får du svar på om du er aktiv nok – døgnet/uka sett under ett.

Analyserer søvn

En annen funksjon vi setter pris på er registrering av søvn. Hvor mye sover du egentlig? De fleste har en oppfatning av når de våkner – vanskeligere kan det være å vite når man sovner. Klokka holder rede på det, og kan i tillegg si noe om kvaliteten på søvnen.

Alle treningene kan synkes opp mot Strava og sosiale medier om du skulle ønske det. Alt du gjør synkes også opp mot Polar sin app/nettsted – som er kompatibel med andre Polar-produkter og gjør at du har full oversikt på treningene også på mobil og pc.

Batteritiden er veldig mye bedre enn tidligere Polar-klokker med GPS. Polar oppgir at du kan være på trening i opp mot 40 timer før klokka går ut.

Vi har hovedsaklig brukt klokka til sykling, men også ski, slalom, fotturer og svømming. I svømmehallen finner klokka selv ut hvor mye av økta som var brystsvømming, og hvor mye som var crawl…

Klokka har et hav av andre funksjoner, vi har berørt bare noen av de vi syns er viktigst.

Koster ca 4800 kroner.

 

Pulsklokke med vellykket integrering mot telefon.

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights