Skip to Content
Smart lykt med masse lys.

Her var det flere nye og spennende løsninger. Hurtigkoblingen er den enkleste vi har vært borti. Lykta holdes i festet av en magnet. Når du skal ta med lykta bare napper du den rett ut av festet. Enkelt og genialt. Vi har kjørt på veldig humpete underlag i skogen uten at lykta har løsna. Vi har testet over 100 lykter – ingen har hatt en så enkel hurtigkobling som denne. Lykta kan vris i alle vinkler, horisontalt, vertikalt – eller på skrå.

Ladingen er også helt i særklasse. Du holder ladekabelen inntil to punkter på lykta, og en magnet gjør at ledningen fester seg og lykta lader. Kabelen sitter ikke veldig godt, så her må du passe på at den ikke hopper av. Det smarteste med denne måten å gjøre det på er at lykta er fullstendig lukket og vanntett. Her er det ingen propper som skal åpnes eller ladekabler som skal inn i en åpning. Lykta tåler altså vann, men produsenten minner i bruksanvisningen at lykta ikke er laget for undervannssykling, den som trenger lykter til slikt bruk må altså lete videre…

Smarte nyvinninger altså, men hva med selve lykta? Den lyser nesten i meste laget. På maks styrke leverer den 100 lumens. Det er 24 små dioder som leverer lys her. Greit på dagtid, men i mørke blir det nesten i meste laget. Heldigvis er det en smal sak å dimme ned lykta. Den lyser og blinker i ulike modus. Batteriet varer mellom 5 og 65 timer, alt etter hvor mye lys du setter på. Når du har brukt 85% av batteriet dimmer lykta ned noe og lyser så fem timer til, så du kommer deg hjem. Du kan også sette lykta i auto-modus, da lyser den om sykkelen beveger seg når det er mørkt.

Lykta lyser kraftig også rett til sidene, det er en stor fordel.

Det eneste vi ikke likte her er av og på-bryteren. Vi måtte ta av hanskene for å slå på lykta, og selv da er du avhengig av å trykke på et veldig bestemt punkt på gummiplata som fungerer som bryter.

Importeres av Topbikes. Koster 799 for bare baklykta, eller 1499 for sett med frontlykt. Veier 100 gram.

 

NB: oppdatering etter et knapt år: Lykta ble stående lenge i holderen, da har det trolig rustet noe i festet. Lykta lyser like godt som før, men lar seg ikke ta av og på. Ble litt mer tungvint å lade.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights