Skip to Content
Stativet kan vippes bakover ved hjelp av en spak, slik at man kan få tilgang til bagasjerommet.

Av og til skal man frakte en enkel sykkel noen få kilometer, andre ganger skal man ha med godsykkelen på langtur. Her er et sykkelstativ for den som vil være sikker på at sykkelen er like fin når du kommer fram. Stativet er for tilhengerfeste og tok oss noen minutter å tilpasse første gangen. Det må monteres – og så justeres til den aktuelle kula.

Vi foretrekker at dette tar litt tid og blir helt sikkert, framfor at det går kjapt å sette på sykkelstativet – med den prisen at du er usikker på om det henger på hele veien.

Vi brukte litt tid på å tilpasse det, og selv perfekt tilpasset krever det en del kraft å trykke ned hendelen som låser stativet til kula. Når det først er gjort sitter det til gjengjeld svært godt. Stativet er sertifisert for 60 kilo. Vi satte på to elsykler på til sammen ca. 50 kilo og kjørte litt fort over noen fartsdempere. Stativet satt uten å forskyve seg en millimeter. Da vi kom fram hoppet vi selv opp og sto bakpå stativet. Bilen duvet, stativet ikke. Da hadde vi 135 kilo bakpå, langt mer enn hva produsenten garanterer. (Vi gjorde det for å teste, og ville ikke lagt ut på veien med slik belastning.)

Det går stort sett greit å feste syklene. Det er bare å sette dem hver sin vei. Ukurante rammer kan festes med et eget adapter som kan kjøpes i tillegg. Svært tunge sykler, som elsykler, kan være tunge å løfte oppå, da kan man kjøpe en rampe der man triller syklene inn fra siden.

Setter du foten nedpå en spak i bakkant kan du vippe stativet bakover slik at du får tilgang til bagasjerommet også om du har stasjonsvogn med stor bakluke. Dette gikk helt fint også med de tunge syklene på. Syklene kan også låses fast med hendelen som holder sykkelen. Hjulstroppene er så lange at de gikk akkurat rundt også de store hjulene på vår fatbike. Visst er stativet dyrt, men vi har gode erfaringer med levetid på slike Thule-stativ. Dette stativet tar to sykler. Thule har andre stativ som tar tre eller fire sykler.

Stativet har plass til to sykler.
Om Thule Velospace 918

Pris: 5199,–

Importør:
Thule Norge

Testet av Morten Karlsen

Syklistenes Landsforening tar ikke ansvar for hvor lenge produsenten har dette produktet tilgjengelig for salg. En del produkter produseres bare i en kort tidsperiode, og vi har ikke mulighet til å følge opp om butikkene har disse produktene til salgs.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights