Skip to Content
– Jakka er som en plastfilm utenpå huden, sier Syklistenes Landsforenings tester, Morten Karlsen.

Hva er så dette? En jakke tynn som papir – som veier omtrent ingenting?

Vel – det er en jakke som snur opp ned på alt vi trodde vi visste om sykkeljakker. Det er en utrolig tynn jakke som er regntett og som puster bra. Regnjakker er vanligvis bygd i flere lag, denne er i kun ett lag.

Snedig følelse

Jakken er selve Gore-tex-membranet og blir dermed både tynt og lett. Det gir en snedig følelse når du tar på jakka. Den er så lett at det føles nesten litt uvirkelig.

Hvordan er den så på tur? Joda – regn fikser den greit. Vi holder oss stort sett tørr, og jakka transporterer effektivt ut fukt og kondens. På en tur i plaskregn trakk det litt gjennom nederst på den ene armen, men det ble med den ene gangen.

Om det legger seg regndråper på jakka, kan du bare riste litt på den, så forsvinner vannet av. Derav navnet shakedry. Så når bikkja di rister seg på slutten av turen – kan du gjøre det samme.

Vind går også helt greit, jakka er helt vindtett.

Litt trøblete

Jakken har glidelås som går neste helt opp, så er det borrelåslukking øverst, vi hadde foretrukket at glidelåsen gikk helt opp. Med hansker på er det litt trøblete å styre med borrelåsen.

Selv etter mange turer er vi fremdeles imponert over at ei så tynn jakke kan gjøre en så god jobb.

 

Enkelte slike supertynne jakker har ikke lommer, det har man heldigvis her. Baklomma er akkurat så stor at du kan vrenge den og putte hele jakka inni. Da tar den minimalt plass i sekken.

To «advarsler»

Vi har stadig hatt turer hvor vi har tatt jakka i baklomma i fall det skulle bli regn eller kaldt, ofte har vi fått bruk for den og. Selv etter mange turer er vi fremdeles imponert over at ei så tynn jakke kan gjøre en så god jobb.

Et par ting er nyttig å være obs på:

  • Når jakke er så tynn, tåler den ikke all verden. Det er ikke anbefalt å sykle med sekk, det kan slite hull på jakka.
  • Å sykle i tett skog med tørre kvister er heller ikke så smart om du kommer borti harde kvister, du risikerer å rive hull i jakka.

Du får altså ikke i pose og sekk – en skikkelig solid jakke blir nødvendigvis tyngre og tykkere enn denne.

Koster ca 3000 kroner og produseres av Gore Bikewear.

Se flere tester av klær her.

Ekstremt kompakt, men veldig nyttig.
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights