Skip to Content
Egnet både til å sykle og til å gå med disse skoene.

 

Sykkelsko vil alltid være et kompromiss mellom at de skal sykles med, og at de skal kunne gås med. Jevnt over kan vi si at dess dyrere skoen er, dess stivere er de og mindre egnet til å gå med.

Disse skoene skiller seg litt ut i mengden. De har en bred såle under skoen som gjør de bedre å gå med. Mange sykkelsko har et smalt kontaktpunkt med bakken. Militær brunfarge er også litt uvanlig på sykkelsko. Det syns vi passet på en terrengsykkelsko som denne.

Skoen har en god og bred lest som passer nordiske føtter. Har du en litt høy fotbue vil du muligens synes at skoen gir litt lite støtte under innsiden av foten, men for andre vil det kjennes ok ut. Greit å være oppmerksom på når du prøver. Skoen strammes med tre borrelåsstropper. Vi liker bedre når den øverste stroppen er en spenne som jekkes på plass. Borrelås har en tendens til å glippe litt når de blir utsatt for påstand over tid, det kjente vi på her også. Ikkeno problem på korte turer, men på lengre turer måtte vi etterstramme underveis. Vi syns skoen er passe stiv til å sykle med. Gummisålen er laget av Michelin, mest kjent for bildekk, men de kan lage såler til sko og. Vi syns sålen her ga et godt grep. Som det ligger i navnet er dette en sko for terrengsykling, vi syns de fungerte greit  til jobb-sykling på vei og.

Skoene veier 870 gram i størrelse 42.

 

Om Northwave MTB Outcross

Testet av: Morten Karlsen
Pris: 1299 kroner
Importeres av Stians Sport

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights