Skip to Content
Lokale bysykler er tilbake i Lillestrøm - og vinterbysykkel fra Oslo på kort besøk!

SLF Lillestrøm og omegn inviterer hver første fredag i måned til sykkeltur med fokus på klima. Fredag, 4. april kl 18 blir det klimasykkeltur, på bysykkel og med fokus på bysykkelordninger.

Bli med på turen der du kan teste lokale bysykler fra Lillestrøm, og vinterbysykkel fra Oslo! Du kan selvfølgelig også delta på din egen sykkel. På den ca 6 km lange turen skal vi sykle innom alle bysykkelstasjoner i Lillestrøm og på Kjeller. Vi starter kl 18 ved bysykkelstativ på sentrumsiden av Lillestrøm stasjon og avslutter turen med samling på Garçon fra kl 19, for de av oss som vil vite mer om bysykkelordningen i Lillestrøm, vinterbysyklene som ble testet denne vinteren i Oslo og som vil dele tanker om effekten av bysykkelordninger for klima og miljø.

Med oss på turen har vi en ung forsker fra TØI som i disse dager skriver masteroppgave om bysykkel, og vi har også invitert representant fra planavdeling i Skedsmo kommune som ekspert for den lokale bysykkelordningen. I tillegg har vi fått utlånt én av vinterbysyklene fra Oslo bysykkel! Vinterdrift av bysykkkelordningen i Oslo evalueres i disse dager, og de første positive erfaringer kan du lese her. Oslo bysykkel selv sier at de har lært masse om hvordan man må drifte et vinteranlegg for bysykler og hvilke ressurser som trengs, og hvordan bruk er om vinteren. De fleste turene er blitt utført når det har snødd, mens de dårligste dagene har vært i regnvær… Totalt ble vintersyklene brukt til ca 19.000 turer siden oppstart 04.12.18. Har Lillestrøm noe å lære her?

Ingen obligatorisk påmelding, men hvis du sil sikre deg gratis bysykkel denne kvelden, send mail med ordet BYSYKKEL til lillestrom@syklistene.no! Da er du også med i trekningen av gratis sesongkort fra Oslo bysykkel. De første ti påmeldte som blir med på turen får også gratis sesongkort for bysykkel i Lillestrøm!

Mer info om våre FRIDAY FIRST klimasykkelturer første fredag i måned, alle våre andre sykkelturer i 2019, turregler og sykkelen som trekkes som premie blant deltakere på turene våre finner du i vår GREEN HOPE turkatalog 2019 på www.slfloo.com/aktiviteter/sykkelturer.

Bli med på tur!

Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights