Skip to Content
Sykkelhotell
Nå åpner Oslos første sykkelhotell

– Jeg er veldig glad for at vi endelig kan åpne dørene til Oslos første sykkelhotell. Dette blir et godt tilbud til pendlere og andre reisende med behov for trygg sykkelparkering på Oslo S, og vil bidra til å gjøre det enklere å kombinere sykkel og kollektiv, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Et sykkelhotell er sykkelparkering av høy kvalitet, der du kan parkere sykkelen din trygt og tørt. Oslos første sykkelhotell åpner på Oslo S 15. desember. Sykkelhotellet er lokalisert mellom flytogterminalen og P-huset på sjøsiden av Oslo S, med én inngang fra Christian Frederiks plass og én via P-huset, og kort vei til perrongene via undergangen under sporene.

Sykkelhotellet er selvbetjent, med adgang via appen Sykkelhotell Oslo. Det har plass til omlag 160 sykler, med fem spesialtilpassede stativer til lastesykler. Det er i tillegg utstyrt med en servicestasjon med verktøy, slik at det blir mulig å fylle luft i dekkene og utføre enklere vedlikehold på sykkelen. Sykkelhotellet er kameraovervåket og tilknyttet vaktsentralen på Oslo S, noe som reduserer risikoen for tyveri og hærverk.  

 

Gode erfaringer

Sykkelhotellet på Oslo S er etablert av Oslo kommune og Bane NOR i samarbeid. Bane NOR har allerede etablert tretten sykkelhoteller på togstasjoner rundt i Norge, og har høstet mange gode erfaringer.

– Vi er glad for at Oslo S, Norges største knutepunkt, endelig har fått sitt eget sykkelhotell, og at også oslofolk nå kan parkere sykkelen sin trygt og tørt ved stasjonen. Vår erfaring viser at det å etablere sykkelhotell får flere togreisende til å sykle til stasjonen, noe som er bra både for helsa, miljøet og trafikksituasjonen, sier konserndirektør for Bane NOR Eiendom, Petter Eiken.

 

Minst ett sykkelhotell i året

Og dette er bare starten. Bymiljøetaten ønsker å etablere sykkelhotell ved viktige kollektivknutepunkt, også i de ytre bydelene.

– Vårt mål er å etablere minst ett sykkelhotell i året. Vi har ekstra store ambisjoner for neste år. Da er planen å bygge to nye, henholdsvis på Grorud og Ryen, forteller direktør i Sykkelprosjektet, Bymiljøetaten, Rune Gjøs.

Designet på sykkelhotellene på Ryen og Grorud T-banestasjon er utarbeidet av R+F+S Arkitekter, som vant en plan- og designkonkurranse arrangert av Oslo og Bærum kommune og FutureBuilt.

Stor satsing på sykkelparkering

Etablering av sykkelhoteller er en del av en større satsning på sykkelparkering i Oslo kommune. Blant annet satses det på å øke antallet sykkelparkeringsplasser ved skolene og andre kommunal virksomheter.

Sykkelhotellet i Oslo
Sykkelhotellet i Oslo

Fakta om sykkelhotell i Oslo:
Adgang fås via appen Sykkelhotell Oslo, som er utviklet av Oslo kommune.
Et abonnement varer i 30 dager og koster 50 kroner.
Etter hvert som det etableres nye sykkelhoteller i Oslo, vil disse også inkluderes i prisen.
Sykkelhotellet er tegnet av Rambøll Arkitekter.
Bane NOR er grunneiere og har vært byggherrer, men sykkelhotellet er finansiert og driftet av Oslo kommune.
Sykkelhotellet er et tilbud for pendlere og andre reisende med behov for trygg sykkelparkering.
Se Oslo kommunes nettsider for mer informasjon.

Annonse
Back to top