Skip to Content
Dekk som gjør vinterføre til sommerføre
344 pigger som hver gjør sitt beste for å bite seg fast i isen

Det dukker stadig opp nye dekkdimensjoner på markedet. Denne har vi ikke sett før. 27,5 x 2,6 tommer. Ikke er det vanlig terrengsykkelbredde, og ikke er det vanlig pluss – som pleier å ligge mellom 2,8 og 3 tommer. Dette dekket ligger altså like under, men er mye mindre i volum enn Suomityre Fat Freddie som vi testa i fjor. Det er 3,0 tommer bredt og fungerer bra på snø, ikke så overbevisende på is.

Schwalbe Ice Spiker Pro Evo er et dekk vi har prøvd i ulike dimensjoner, men dette er første gangen det er så bredt som dette.

Vi har prøvd dekket i flere andre størrelser, både 26 og 29 tommer. Felles for dem er at de sitter godt på is. Det gjør dette dekket også. I motbakker, i utforbakker, på skrå og ujevn is – dekket sitter godt. Men ikke så godt som det aller beste vi har prøvd. Varianten i 29 tommer med 402 pigger sitter enda litt bedre på is.

Men dette er også et godt isdekk. Det er en pigg på hver eneste knast. 344 stykker. Piggene virker ikke til å stikke like langt ut som varianten i 29 tommer. Det kan jo bety at slitestyrken er bedre, og at piggene ikke er like utsatt for å falle ut. Vi har syklet et 10-talls turer med dette dekket, og har mistet to pigger.

Vi liker også dekket på snø. Det pakker seg ikke, og flyter godt oppå om snøen er litt hard. Dekket fungerer greit også på asfalt og bar veg, men de mange piggene høres godt når du kommer rullende, og du bør være spesielt forsiktig på brustein og hellelagte plasser, der blir det lite friksjon.

Dette er dekket for den som vil sykle i marka uansett føre på vinterstid, det er også dekket for den som vil ha svært godt grep på is for sykling til og fra jobb.

Et dekk koster 1199 kroner. Veier 1080 gram. Importeres av Cyklon.

 

Se nye Schwalbe Ice Spiker Pro Evo Liteskin
Annonse
Annonse
Back to top