Skip to Content
Sykkelekspert fra SLF på «TV 2 hjelper deg» 2. mai

De beste barnesyklene koster litt ekstra

Det er et stort tilbud av rimelige sykler for barn mellom 8 og 12 år. — Legger du i 1000 til 2000 kroner ekstra, får du en sykkel med til dels mye bedre funksjon, som ofte gir en bedre sykkelopplevelse, sier Øyvind Wold i Syklistenes Landsforening.

Wold har testet fem barnesykler for «TV 2 hjelper deg». Han ble positivt overrasket over kvaliteten. Foto: TV 2 hjelper deg
Øyvind Wolds 5 tips for deg som skal velge barnesykkel

Sjekk vekten. Enkelte modeller er svært tunge, opp mot 15 kilo.

Sjekk at bremsehendelen er lett å bruke. Noen bremseløsninger har en tung og treg funksjon som er mindre egnet for barnehender

Tilsier bruken av sykkelen at du trenger støtdemper? Hvis ikke, kjøp heller en modell med stiv gaffel.

Kjøper du en sykkel med både frontgir (krankgir) og bakgir (navgir), er det viktig at barna lærer å bruke det. Ellers kan de fort ende opp med å sykle rundt på for eksempel alt for tungt gir.

Kjøp hos en forhandler som har medfølgende service/oppfølgingsavtale for sykkelen. Da får du svar på ting du lurer på og justert gir og bremser gratis det første året.

Wold har testet fem barnesykler for «TV 2 hjelper deg». Han ble positivt overrasket over kvalitet.

– Vekt er ekstra viktig for barna, fordi barna ikke har den styrken som voksne har. Bremsene skal være lette å dra inn, også for små hender, sier han til TV2.no, som her omtaler testen.

Hydrauliske skivebremser

Wold utdyper:

– Det blir stadig vanligere med gode hydrauliske skivebremser, utstyr som for noen år siden var forbeholdt de bedre voksensyklene. Disse bremsene er lette å bruke og gir god bremsekraft, også i regnvær, framhever Wold.

Wold viser videre til at flere produsenter kommer med lettvektsmodeller på rundt ti kilo, som bokstavelig talt gjør motbakkesykling lettere.

Tøffe fatbikes

– En annen trend er at flere modeller kommer uten støtdemper, noe som også er med på å holde vekten nede. Det er også kommet solide og tøffe fatbikes for barn i denne aldersgruppen, og disse syklene kan være aktuelt for de som vil herje litt med sykkelen, tipser Wold.

Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights