Skip to Content
Jan Henrik Lund er ny styreleder i SLFs hovedstyre. Her på hjemmebane, i Fredrikstad, med Glomma og bybrua i bakgrunnen.
Syklistenes Landsforenings hovedstyre

Syklistenes Landsforenings nye hovedstyre ble valgt inn for de neste to årene på sist landsmøte, som ble holdt på Hamar 14.–15. oktober 2017. I mai 2018 trakk leder Arild Hermstad seg etter å ha blitt valgt til talsperson i Miljøpartiet De Grønne. Foreningen fikk da ny styreleder og nestleder. Rollene er nå som følger:

Leder: Jan Henrik Lund
Nestleder: Baard Amundsen
Styremedlem: Hilde Solli
Styremedlem: Karianne Oldernes Tung
Styremedlem: Randi Kiil
Styremedlem: Geir Egilsson
Varamedlem: Emily Robertson

Lund, som inntil nå har vært nestleder i hovedstyret, overtar etter Arild Hermstad, som har ledet SLFs styre siden 2013. Hermstad trakk seg som leder etter at han ble valgt til talsperson for Miljøpartiet De Grønne.

Medlem i 27 år

Den nye styrelederen har vært medlem av foreningen siden 1991. Han har vært med i styret i lokallaget SLF Fredrikstad siden det ble stiftet 2008, og året etter ble han valgt til leder.

Jeg er opptatt av at enda flere skal oppleve sykkelglede og sykkelens fortreffelighet som enkelt transportmiddel i hverdagen

Tidligere i år ble han gjenvalgt som lokallagsleder på samme årsmøte som vedtok å endre navnet til SLF Nedre Glomma, som nå favner fire kommuner i Østfold.

Løfter fram sykkelens fortreffelighet

– Jeg har vært engasjert hverdagssyklist siden barndommen. Jeg er opptatt av at enda flere skal oppleve sykkelglede og sykkelens fortreffelighet som enkelt transportmiddel i hverdagen, sier Lund.

Han er gift, har tre voksne barn og to barnebarn og er bosatt på Kråkerøy i Fredrikstad. Lund er overlege og spesialist i barnesykdommer ved Sykehuset Østfold.

Inspirerende historieforteller

Generalsekretær Morgan Andersson i SLF beskriver Lund som en sykkelambassadør.

– Han har lang fartstid i foreningen, og med erfaring fra verv både lokalt og sentralt har han en bred kunnskapsbase som kommer godt med i en nasjonal medlemsforening som Syklistenes Landsforening. Lund er en inspirerende historieforteller og en ambassadør for de gode løsninger og ekte sykkelglede, oppsummerer Andersson.

Jan Henrik Lund er medlem av programkomiteen for Den nasjonale sykkelkonferansen. Her er komiteen på befaring på Hydrogenfabrikken, der det blir festmiddag under sykkelkonferansen. Programkomiteen består videre av fagpolitisk rådgiver Mats Larsen i SLF, generalsekretær Morgan Andersson i SLF, sykkelkoordinator i Østfold, Hanne Brostrøm, miljøvernrådgiver Anne Sakuen i Fredrikstad kommune, koordinator Torstein Bremset i Sykkelbynettverket, markedssjef Ann-Christin Bakke i SLF og rådgiver Jørgen Amos Ruud i Sarpsborg kommune.
Annonse
Annonse
Annonse
Back to top
Verified by MonsterInsights