Skip to Content
Syklistenes Landsforening er tilbake i Storgata i Oslo sentrum, nærmere bestemt i øverste etasje her i nummer 8.

– Det er fint å være tilbake i et område der vi har sterke røtter, sier generalsekretær Morgan Andersson.

– Med denne plasseringen er vi nær mange av de organisasjonene vi samarbeider tett med, samt Stortinget og andre politiske og offentlige institusjoner hvor vi ofte er på «besøk», framholder han.

Tre adresser i Storgata

Syklistenes Landsforenings sekretariat ligger en 20 minutters sykkeltur fra tidligere lokaler på Brynseng. Etter fem år i Østensjøveien 29 flyttet staben på ti ansatte i høst inn i Storgata 8, rett ved Kirkeristen og Oslo domkirke. Lokalene ligger helt øverst, i åttende etasje, med utsikt til blant annet Regjeringsbygget og Folketeaterbygningen mellom Youngstorget og Storgata.

I nettopp Folketeaterbygningen, med adresse Storgata 23, har foreningen holdt hus i to perioder – i to forskjellige lokaler. Deretter flyttet foreningen til Storgata 3, der den var samlokalisert med Den Norske Turistforening (DNT) fram til SLF flyttet til Brynseng i 2013.

Kagge til innflyttingsfest

Sekretariatet har gjennom høsten bodd seg til, og førstkommende helg blir det både innflyttingsfest og lokallagsseminar. Representanter for samarbeidsorganisasjoner, styremedlemmer, våre egne lokallag og andre SLF sentralt jobber tett med, er invitert til innflyttingsfesten, som blir holdt fredag. Aftenposten-journalist Gunnar Kagge er blant dem som skal bidra, blant annet med refleksjoner om sykkeltilrettelegging i Norge og verdien av å jobbe for dette, slik SLF gjør. Send en mail til post@syklistene.no innen torsdag kl 12 om du vil bli med!

Lokallagsseminaret blir holdt dagen etter. Dette er en årlig samling med foredrag, workshops, utveksling av erfaringer og sosialt samvær. I år er lokalvalg, politisk påvirkning og Sykkelvennlig arbeidsplass noen av stikkordene for programmet.

I 1962, da dette bildet ble tatt, var det tillatt å kjøre bil i Folketeaterpassasjen. Senere hadde Syklistenes Landsforening lokaler her – helt nederst til venstre og til høyre på dette bildet. Adressen var Storgata 23. Foto: Arbeiderbladet / Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek
Annonse
Back to top